Pressrelease

Nu är det dags för Majornas egen lokala valuta;
Majoren är här igen- och denna gång ända fram till jul!

Vi, Nätverket för lokal valuta i Göteborg, Majornas samverkansförening och projektet Ekologisk stadsdel Majorna 2.0 fortsätter arbeta i det lilla formatet för att skapa en faktiskt hållbar Ekologisk stadsdel i Majorna och i vardagen. Vi testade komplementär lokal valuta förra året och i år blir vi lite fler och lite större. Mera och flera Majorer som cirkulerar och ännu fler lokala handlare, krögare och mötesplatser som är med på det lokala valutatåget i år. Som pågår ända fram till jul.

Vi vill hjälpa staden att nå sina klimatmål genom att skapa ett koncept för stötta de småskaliga lokala handlarna och mötesplatserna och lyfta frågan om vår mat verkligen skall transporteras runt jorden och sedan handlas hem i bil innan det når vår tallrik. Vi tror att det ökat lokalt odlade gröna, närproducerad mat och handel nära där man bor inte bara skulle ge fler arbetstillfällen utan också faktiskt skulle kunna minska våra fossila utsläpp. Vilket känns allt mer angeläget med tanke på rådande klimatsituation vi fått ta en hint om i sommar. Och med handelsblockader och handelskrig om hörnet.
Så vi vill agera nu istället för att prata –och ha kul och riktigt viktigt på en och samma gång genom att den lokala valutan släpps lagom till Majornas egen gratisfestival Sommarens sista dagar 31/8- 1/9 med musik och kultur på flera scener runt om i Majorna- artisterna får naturligtvis gaget i Majorer!
Så torsdagen den 30 augusti kl 16.00-18.00 öppnar Majornas Lokalbank kassavalvet och de som vill kan då växla till sig Majorer.
Plats Hyresgästföreningens lokal, Mariaplan 1

För frågor och undringar; kontakta oss
hej (snabel-a) glokalvaluta (punkt) se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *